Bir Unbiased Görünüm Yangın Merdiveni Kapısı

Yangın kapıları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden dokumalır. Bu malzemelerin kanatı keşik, yangın bapları çoğu kez özel kaplama ve kapı menteşeleri kabilinden öbür yangın esirgeme özelliklerine sahiptir.

Bu nedenle henüz yüce bir fiyata iye olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın bapsı, yangın sırasında vikaye esenlamaz ve bu nedenle henüz az bir fiyata sahiptir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; yamaç nüshası 4’ü geçmeyen ve seans fakatçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde gerçek olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim strüktürlar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın direnci: Yangın kapkaloriın yangına karşı direnci, yangın eminği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın muayyen bir yangın direnci süresi esenlayacak şekilde tasarlandığından sakıncasız olunmalıdır.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan kapılar, adi yangın çıkış kapısı olarak yeğleme edilebilir.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına göre belirli yapı denetim şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (ivedi çıkış baplarının) sınırlı durumlara bakarak TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Ancak hordaki kriterlerin hepsine aynı anda mevla olan bu tip binalarda yekta yangın çıkışı ve yangın merdiveni mimarilması mecburi olarak akseptans edilmektedir.

Yangın kapısı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın riayet etmesi gereken kaideleri ciğerermektedir.

Montaj: Yangın kapısı, çın şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın takkadak etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, kompetan bir kadro tarafından gerçekleştirilmelidir.

özdek 10- üste Yangın merdiveninin her dü kanatında da örek, kaş veya korkuluk bulunması zorunludur. şayet genliği 80 cm evet da elan azca ise bu tür yangın merdiveni yalnızca bir korkuluk yeterlidir denilmektedir. Bir yangın merdiveni çıbanladığı kattan bitiş katına derece akıcı halde olmalıdır.

Montaj sürecinde teknik olarak bütün kurallara yarar şekilde yerleştirilen yekta kanatlı yangın bapsı, dünyaarı yakın açılacak şekilde kullanılır.

Bu yüzden özellikle çok birimli yangın kapısı hastane üzere strüktürlarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak için, elan yapı dizayn halindeyken mimarlar aracılığıyla bu konuda rafine davranılmalıdır.

Belirtilen bu dakika dilimleri bir kapının yangına ne kadar süre dayanacağını söylem etmektedir. Fakat bu mevzuda tetik olgunlaşmak gerekir. Çünkü 90 an yangına dayanıklı olması müstelzim bir kapının 30 dakika da dayanmadığı daha önce yapılan testlerde doğrulanmıştır.

Mafevkda mevki kayran kriterlerin hepsini sağlayıcı binalar zaruri olarak yangın merdiveni kullanmalıdır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *